Personvernerklæring Totum Momentum og Totum Community gjeldende fra oktober Totum Momentum Community (Totum/TCM) 2017.

1. Innledning

Regler i dette dokumentet (samt våre brukervilkår og andre dokumenter det henvises til i reglene/vilkår for bruk, kjøp og salg) regulerer vår håndtering av personopplysninger som vi innhenter fra deg eller du som bruker/besøkende formidler til oss.

Reglene gjelder for Totum Momentum AS (TM) inkludert følgende nettsteder og mobilapplikasjoner (apper): markedsplassen Totum Community, www.totumcommunity.com / www.totum-c.com (TC), endringsportalen Totum Quality, www.totumquality.com (TQ) samt integreringsportalen Totum Global, www.totumglobal.com (TG).

Vi tar personvernet ditt på alvor, og vil med disse personvernreglene informere deg om vår praksis for innhenting, bruk og beskyttelse av personopplysninger fra brukere av nettstedet og appene våre.

Personopplysninger er informasjon som kan brukes til å identifisere deg som person, som navn, e-postadresse, telefonnummer, postadresse og så videre. Ved å bruke nettstedet vårt og appene våre, godtar du disse reglene.

1.1. Endringer i personvernreglene

TM kan fra tid til annen oppdatere disse personvernreglene. Vi vil varsle deg om betydelige endringer i måten vi behandler personopplysninger på via e-postadressen du har registrert i profilen din eller ved å legge ut en melding på nettstedet vårt.

Vi innretter oss etter Norsk lov, Datatilsynets retningslinjer, samt europarådskonvensjonen, retningslinjer fra OECD og EUs personverndirektiv. I tillegg er TM i ferd med å imøtekomme EU’s nye forordning om personvern, GDPR (Forordning 2016/679).

1.2. Om oss

Totum Momentum AS er et norsk foretak med organisasjonsnummer 916 550 502.
Forretningsadressen vår er Altaveien 88, 9513 Alta.
Telefonnummer: +47 96 00 00 96. E-post: post@totum.no

1.3. Informasjon om eierskap

Totum Momentum AS (TM) eier, leverer og drifter nettplattformene, portalene og appene Totum Community, Totum Quality, Totum Global og Totum Public.

1.4. Virksomhet/art/bransje:

Selskapets virksomhet er formidling av egne og andres tjenester innen segmentene helse, økonomi, arbeid/organisasjon og privatliv via internett til sluttbruker. Næringskode 63120 Drift av webportaler. 

2. Behandlingsansvarlig og databehandlerer for personopplysninger i TM

TM er behandlingsansvarlig for datalagring av personopplysninger som fremkommer i din kontakt med vårt kundesenter og/eller tekniske avdeling via telefon, sms, mail, chat, messenger, sosiale medier

Personopplysninger som fremkommer ved registrering og bruk av våre tjenester lagres hos oss samt våre databehandlere:

  • hosting leverandør for våre servere er Tilaa (B.V)
  • betalingssystemer/gateways som Dibs
  • kortinnløser Teller
  • Betalings leverandør Vipps

 

3. Formålet med behandlingen av personopplysningene

Personopplysninger samles inn med identifiseringsformål, for å kunne levere relevante søkeresultater og dermed tjenester til registrerte søkere basert på bla. behov, lokasjon, pris, språk og annen frivillig informasjon delt med vårt system. For tilbydere av tjenester (hjelpere) vil dette også inkludere bla. foretaksinformasjon samt relevante detaljer relatert til virksomhet, samt kontroll og verifisering av kompetanse. Opplysningene vil bli registrert i vårt system slik at tjenesteleverandører (hjelpere) som bruker TC kan motta bookinger/bestillinger og betaling for bruk av sine hjelpetjenester oppført i TC, samt til videre deling og promotering av anbefalinger til egne sosiale medier.

Bruk av opplysninger til

 

  • å kontrollere om du har tilgang til bestemte funksjoner på nettstedet
  • å kunne tilby deg produkter eller tjenester i systemet eller på forespørsel fra søkere
  • å kunne tilby deg personlig tilpasset innhold og tjenester
  • å gjøre din brukeropplevelse av nettstedet så god som mulig ved å huske innstillinger for sted, språk, valutaomregning og tidligere søk, bruk av booking system, tjenestetilbud, interesse eller tilbakemeldingsskjemaer.
  • å kontakte deg, for eksempel hvis du har registrert deg som abonnent på nyhetsbrevet vårt
  • å gjøre tjenestene våre bedre
  • å gjøre rapporteringen vår bedre.

 

Vi vil alltid opplyse tydelig om informasjonen er obligatorisk å oppgi eller ikke.

Informasjonskapsler (cookies)

TM’s nettsteder og apper installerer og bruker informasjonskapsler, såkalte cookies, på datamaskinen din. En informasjonskapsel er en liten datafil som overføres fra TM’s og våre databehandleres servere til nettleseren din og som bare kan leses av disse serverne. Når du besøker nettstedet vårt, vil informasjonskapselen samle inn spesifikke data om økten for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Hvis du velger å lagre brukernavn og passord, vil nettstedet lagre denne informasjonen i en informasjonskapsel, slik at du ikke trenger å logge deg inn på nytt hver gang du besøker nettstedet. Du kan deaktivere eller slette informasjonskapsler via sikkerhets- eller personverninnstillingene i nettleseren din.

Vær imidlertid oppmerksom på at du må godta bruk av informasjonskapsler for å kunne bruke enkelte deler av TM’s nettsteder og apper. TM kan tillate andre foretak som viser reklame på noen av sidene på nettstedet vårt å installere og få tilgang til sine informasjonskapsler på datamaskinen din (gjelder kun TQ). Andre foretaks bruk av informasjonskapsler reguleres av de respektive foretakenes personvernregler, og ikke av disse. Andre foretak har ikke tilgang til TM’s informasjonskapsler.

Bruken av informasjonskapsler og andre datafiler (med fellesbetegnelsen "informasjonskapsler") på TM’s nettsted reguleres av EUs personverndirektiv.

4. Rettslig grunnlaget for behandlingen av personopplysninger

Behandlingen foretas etter et frivillig, uttrykkelig og informert samtykke.

5. Hvilke personopplysninger behandles?

TM kan innhente og behandle følgende informasjon om deg:

Informasjon som du oppgir ved å fylle ut skjemaer på nettstedet eller i appene. Dette omfatter informasjon som ble oppgitt for å kunne bruke nettstedet eller appene, abonnere på tjenestene våre, legge ut innhold og tjenester eller anmode om tjenester. Informasjon kan også innhentes i forbindelse med at du deltar i konkurranser eller benytter deg av et tilbud hos oss, eller forteller oss om et problem med nettsted eller app.

En logg over eventuell korrespondanse mellom deg og oss.

Opplysninger om hvilke tjenester du er interessert i.

Opplysninger om din bruk av nettstedet vårt og appene våre, inkludert, men ikke begrenset til trafikkdata, stedsdata, nettleserlogger og andre kommunikasjonsdata, uansett om disse innhentes av faktureringshensyn eller annet, samt om de ressursene du får tilgang til.

Informasjon om hvorvidt du har åpnet og klikket på bestemt innhold i e-poster vi har sendt til deg.

Informasjon om datamaskinen din, inkludert IP-adresse når denne er tilgjengelig, operativsystem, nettlesertype og enhets-ID, for systemadministrasjon og for å rapportere oppsamlet informasjon til annonsørene våre; samt informasjon innhentet fra informasjonskapsler. Les mer under «Informasjonskapsler». Denne informasjonen gjør oss ikke nødvendigvis i stand til å identifisere deg personlig.

TM krever ikke at du oppgir personopplysninger for å kunne søke på nettstedene eller i appene våre.

Velger du å logge inn på profilen din via:

 

godtar du samtidig at TM bruker og lagrer informasjon fra profilen din, slik at vi kan bruke funksjoner fra sosiale medier på nettstedet vårt eller i appene våre. Leverandøren av den sosiale nettjenesten kan, i henhold til sine regler, sende oss informasjon om for eksempel navn, profilbilde, kjønn, venneliste og annet som du har valgt å gjøre tilgjengelig. Annen informasjon, som anbefalinger du har utvekslet med vennene dine, kan også deles med oss. Merk at hvis vennene dine på Facebook eller Google+ bruker våre nettsteder eller apper, kan de ha delt informasjon om deg med oss via Facebook-pålogging eller registrering på Google+. Hvis du ikke ønsker slik deling, kan du endre personverninnstillingene på din Facebook- eller Google+-konto eller aktuelle innstillinger hos andre sosiale medier.

Vi samler og lagrer følgende personopplysninger dersom du registrerer deg som bruker på våre nettsteder eller apper:

  • navn (fullt navn)
  • adresse (valgfritt)
  • fødselsdato
  • kjønn
  • bilde
  • e-post
  • telefonnummer(e)
  • nettsider (valgfritt)
  • adresse (valgfritt)
  • språk (valgfritt)
  • foretrukket valuta
  • profilbeskrivelse (beskrivelse om og av bruker)
  • sosiale nettverkskontoer (facebook, linkedin etc, valgfri innloggingsmetode samt promotering til egne kontoer)
  • betalingshistorikk
  • chat- og messageshistorikk

 

Dersom du ønsker å registrere deg eller bruke booking-, betaling- og promoteringssystemet vårt som hjelper:

  • som søkere/brukere samt (se over)
  • adresse for tjenestene
  • organisasjonsnummer
  • bankkontonummer (for overføring av inntjening fra TM)
  • inntjeningshistorie
  • tjenestebeskrivelse (valgfri beskrivelse om dine tjenester)
  • ordrenummer pr. booket tjeneste
  • selvvalgt pris på tjenesten(e) din(e), pris pr. tjeneste
  • utdanning (for hjelpere som ønsker å bli verifiserte, valgfritt ellers)
  • arbeidserfaring (valgfritt for hjelpere, inkludert bedriftens navn og kontaktinformasjoner)
  • formelle dokumenter som bekrefter utdanning og arbeidserfaring (for hjelpere som ønsker å bli verifiserte)
  • kalenderoppsett (for hjelpere som ønsker å legge inn tilgjengelige tider i TM)
  • annen informasjon som bruker ønsker å gi oss som vi ikke etterspør
  • chatli og messageshistorikk

 

Hva slags informasjon innhentes ved hjelp av informasjonskapsler?

Informasjonskapsler brukes til ovennevnte formål og til å innhente informasjon om antall brukere av nettstedet o.l. statistikker. Vi bruker denne informasjonen til å tilpasse innholdet og markedsføringen på nettstedet og til å lage statistikk over nettstedbesøk. Noen informasjonskapsler lar deg dele nettsidene våre på sosiale medier hvis du ønsker det. Dessuten bruker vi og annonsørene våre informasjonskapslene til å vise deg annonser som er interessante og relevante for deg (kun i TQ). I tillegg til TM har våre leverandører av digitale tjenester, som er ansvarlige for brukerstøtte for sidene våre, tilgang til data som er innhentet via informasjonskapsler. Denne informasjonen vil ikke formidles til andre tredjeparter. Du kan alltid velge ikke å godta bruk av informasjonskapsler – se nedenfor.

TM bruker informasjonskapsler, inkludert informasjon om IP-adresser og søkeforespørsler, til følgende formål:

Funksjonalitetskapsler som tillater nettstedene og appene våre å huske valgene og preferansene dine. De gjør oss i stand til å tilby deg forbedrede og personlig tilpassede funksjoner.

Ytelseskapsler som brukes for at våre plattformer, portaler og apper skal forbli enkle å bruke, relevante og oppdaterte. Vi bruker webanalysetjenester som hjelp til å forstå hvordan folk bruker nettstedene og appene våre.

Målrettingskapsler som vi bruker til hjelp med målrettet annonsering. Disse informasjonskapslene brukes for å vise deg annonser som inneholder vårt tjenesteutvalg og -priser vi tror passer deg i henhold til dine bruksvaner. Du kan få se disse annonsene mens du bruker et annet nettsted enn TM. Vi vil tidvis skreddersy annonsekampanjene våre med relevant innhold basert på informasjon du har oppgitt i vårt system.

Databehandling hos våre leverandører finner du her:

 

 

6. Hvor hentes opplysningene fra?

Personopplysninger innhentes direkte og frivillig fra brukeren (søker/hjelper) dersom brukerne velger å registrere seg for bruk, kjøp eller salg av tjenester på våre nettsteder og apper og da på følgende måter:

  • Utfylling av registreringsskjema ved opprettelse av konto/profil og eventuelt frivillige opplysninger lagt til senere via redigering av profil.
  • Registrering av konto/profil via kobling til sosial-nettverk konto (eksempler: Facebook, Google, LinkedIn, mm.)

 

7. Er det frivillig å gi fra seg opplysningene?

Det er frivillig å gi fra seg opplysninger på våre nettsteder og apper ved å velge å registrere seg eller ei og du kan når som helst trekke dette samtykket tilbake ved å gi oss beskjed om at du ønsker å slette din konto.

Dersom du velger å registrere deg er noen av personopplysningene nødvendige og derfor pliktige for å kunne gi deg tjenestene du ønsker. Disse opplysningene er merket med * i registreringsskjemaene.

8. Utleveres opplysningene til tredjeparter?

Fellesskap – informasjonsdeling blant TM’s brukere

Hvis du velger å formidle informasjon som kan identifisere deg personlig, i kommentarer, åpne tekstfelter eller andre steder på nettstedet eller i appene som er synlige for alle, vil andre brukere kunne se og bruke denne informasjonen. Våre tjenester er i utgangspunktet anonymisert slik at kun din profilinformasjon så som fornavn, selvvalgte foto og beskrivelser er synlig for andre brukere inntil en tjeneste er booket i vårt system.

Når søker booker en tjeneste hos en av våre hjelpere vil begge parter få tilgang til opplysninger som navn, telefon og e-postadresse direkte i meldingsområdet, slik at begge parter kan få informasjon om eksempelvis forsinkelser eller annen viktig og relevant informasjon fra den andre part. Denne informasjon deles kun mellom partene internt i systemet dersom ikke brukerne selv deler personlige opplysninger seg imellom.

Vi anbefaler ikke at du legger ut e-postadressen din eller annen informasjon som kan brukes til å identifisere deg som person, med mindre du er komfortabel med at dette kan føre til at uvedkommende forsøker å kontakte deg. Dette gjøres på brukerens eget ansvar.

Deling og formidling av informasjon

Vi kommer aldri til å selge personopplysningene dine til tredjeparter. TM deler data om deg for å:

(i) kunne tilby deg de produktene og tjenestene du har bedt om, inkludert, men ikke begrenset til, produkter og tjenester fra tredjeparter, som:

  • leverandører
  • tredjepartsleverandører
  • forretningspartnere
  • henvisende nettsteder
  • datterselskaper
  • når dette er lovpålagt

 

TM kan også dele data om deg i følgende situasjoner:

TM kan bruke tredjepartsleverandører (databehandlere) til å hjelpe oss med å levere produkter eller tjenester og kan i den forbindelse overføre dine personopplysninger til slike leverandører. Leverandøren vil i slike tilfeller være bundet av en databehandleravtale som beskytter personopplysningene dine og som bare lar leverandøren bruke disse til formål som er nødvendige for å oppfylle leverandørens forpliktelser i henhold til avtalen.

Dette gjelder følgende:

 

Se også punkt 4.

Vi kan formidle dine personopplysninger for et eller flere av ovennevnte formål og til aktører som kan omfatte datterselskaper eller moderselskap. Dette omfatter også enheter som vi tilegner oss som et ledd i eventuelle fremtidige oppkjøp.

Som svar på stevninger eller rettslige kjennelser eller prosesser, eller for å stadfeste eller utøve våre lovfestede rettigheter eller forsvare oss mot rettskrav.

Når vi mener at det er nødvendig å dele informasjon for å kunne undersøke, forhindre eller reagere mot illegal aktivitet, antatt svindel, potensielle fysiske trusler mot personer, overtredelse av TM’s vilkår Vilkår for bruk Hjelper og Vilkår for bruk søker/kundeeller når det er lovpålagt.

Lenker til tredjeparters nettsteder

TM kan formidle lenker til tredjeparters nettsteder, for eksempel som et resultat av et søk, og kan også henvise til tredjeparters produkter eller tjenester. Hvis du velger å besøke en tredjeparts nettsted eller bruke tredjeparters produkter eller tjenester, bør du være oppmerksom på at disse personvernreglene ikke regulerer aktivitetene dine hos, eller informasjon du oppgir til, slike tredjeparter. Vi oppfordrer deg til å lese gjennom personvernreglene som gjelder for tredjeparters nettsteder som du besøker. Vi er ikke ansvarlige for innhold på nettsteder vi lenker til.

9. Hvordan slettes og arkiveres opplysningene?

Sletting av data

TM sletter informasjon fra vårt system/server/database etter forespørsel eller slettet konto/tjeneste umiddelbart etter bruker har tatt øvrige steg. Unntak kan være sikkerhetskopier av vårt system som ligger lagret i to måneder. Slike backups vil ikke "re-aktivere" brukere om de benyttes, men blir revidert. Hvis opplysninger eksisterer i backups vil dette bli slettet før den eventuelt benyttes av TC.

Hvordan blokkerer eller sletter jeg informasjonskapsler?

Som besøkende på vårt nettsted velger du om du vil godta bruk av - eller slette alle informasjonskapsler, - eller administrere informasjonskapslene individuelt for hvert nettsted. Du kan også blokkere informasjonskapsler helt. Du kan justere innstillingene i nettleseren din slik du vil. Merk at hvis du sletter informasjonskapsler, kan dette medføre begrensninger på bruken av TM’s nettsted eller gjøre at visse funksjoner ikke virker slik de skal.

Datalagring

Alle personopplysninger du oppgir til oss, lagres på sikre servere. I dag befinner serverne våre seg innenfor EØS-området. Data vi innhenter fra deg, kan overføres til og lagres på steder utenfor EØS-området. En slik overføring kan skje til en annen aktør i TM-gruppen eller til tredjeparter i henhold til disse reglene. Den vil også kunne bli utført av medarbeidere som befinner seg utenfor EØS-området, og som jobber for en av våre leverandører. Når du oppgir personopplysninger, godtar du samtidig slik overføring, lagring og behandling. Vi vil gjøre alt det vi anser som rimelig for å sikre at dine opplysninger behandles på en sikker måte og i henhold til disse reglene. Vi kan være lovpålagt å lagre opplysningene dine på et bestemt sted, avhengig av hvor du befinner deg når du benytter TM’s tjenester. Uansett hvor opplysningene dine lagres, vil vi gjøre det som er nødvendig for å beskytte dem.

Landene der opplysningene lagres, kan ha en annen og/eller mindre streng personvernlovgivning enn ditt land. Dermed kan personopplysningene dine bli begjært utlevert av myndighetsorganer, rettsinstanser eller påtalemyndigheten i disse landene i henhold til landets lovgivning.

TM tilrettelegger nå for å også tilfredsstille kravene i den nye personvernforordningen GDPR (Forordning 2016/679) som skal styrke og harmonisere personvernet ved behandling av personopplysninger i Den europeiske union (EU), samt i noen grad behandling som skjer utenfor EU eller overføring av personopplysninger ut av EU. Forordningen trer i kraft 25. mai 2018.

10. Hvilke rettigheter har den registrerte og hvilket lands lovverk gjelder?

Kjernen i prinsippene norsk personvernlovgivning bygger på er at alle har rett til å bestemme over opplysninger om seg selv. Dette tar TM på alvor og vil eksempelvis aldri tilby våre brukere individualiserte tilbud o.l. dersom de ikke selv ønsker det. Dette er en del av det vi kaller vår HelhetsKvalitet, at alt vi gjør er menneskevennlig samt helsefremmende og naturvennlig. Vi anser overholdelse av selvbestemmelsesretten som en del av vår menneskevennlighet og det som gjør at våre brukere kan føle seg trygge hos oss.

Etter personvernopplysningsloven har allmennheten og du som registrert bruker plikter og rettigheter iht. retten til innsyn i egne personopplysninger, samt til krav om retting eller sletting av mangelfulle eller uriktige opplysninger.

Se Personopplysningsloven Kapittel I §§1 og 16, kap. III §18, kap. IV §27 og 28 : https://lovdata.no/dokument/NL/lov/2000-04-14-31

11. Hvordan sikres opplysningene?

Lagringen av opplysningene skjer hos databehandler og sikring av opplysningene skjer derfor i hoveddel der. Se punkt 2.0.

Ellers bruker TM HTTPS-protokoll som tilbyr en sikker kommunikasjonsmetode mellom bruker og server, og softvaresikkerheten blir håndhevet gjennom systemtilgangskontroll (passordbeskyttet tilgang til sensitive data). Passord blir aldri lagret i vanlig tekst og er alltid hashed (kryptert ensidig og på en slik måte at det ikke er mulig å gjenopprette).

Sikkerhetsansvaret deles også med deg som bruker. Du er ansvarlig for å lage og sikre sterke passord. Hvis du gir andre tilgang til dine passord kan vedkommende få tilgang til dine personlige opplysninger. Oppgi derfor aldri dine passord til andre og lagre alltid på sikre steder.

12. Kontaktinformasjon.

For kontakt med TM’s brukerservice, benytt vårt meldingsområde eller chat i TC, eller ring oss på tlf. +47 96 00 00 96.

Skjema for innsyn, retting eller sletting finner du her.